Kıratlı: “Gelin bu sorunu birlikte çözelim”

Kırmızı Lacivert İşhanı’nda faaliyet gösteren esnafın mağdur edilmemesi gerektiğinin altını çizen AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin’in diğer milletvekillerine seslenerek, “Mersin’in 13 tane milletvekili var. Söz konusu Mersin olunca hepimiz siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakmalıyız. Buradaki esnaf için çözüm üretmek zorundayız. Eğer niyetiniz halis ise gelin bu sorunu el birliğiyle çözelim” dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, beraberinde AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Yenileme Projesi’ kapsamında, tahliyesi ve ardından yıkılması ile gündeme gelen Zafer Çarşısı esnafı ile bir araya geldi.

“20 YILDIR NEDEN DÜZELTMEDİNİZ?”

Burada yaptığı konuşmada ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e seslenen AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, “Madem burası sıkıntılı bir yer. Peki 20 yıldır burayı neden düzeltmediniz. Biz, ‘Türkiye’de kentsel dönüşüm şart’ diye bas bas bağırırken neredeydiniz? Neden bizi engellediniz? Mersin’de neden hem kentsel hem de yerinde dönüşüme engel oldunuz? Yerel yöneticilerin ‘Ben yaptım oldu’ mantığını bırakması lazım. Olmuyor işte sen yapınca olmuyor. Sayın Vahap Seçer buradaki esnafla kaç defa bir araya geldin? Buradaki esnafla istişare edip ortak bir paydada buluştunuz mu? İşte o yüzden ‘Ben yaptım oldu’ modeliyle olmuyor” dedi.

“BEN DE BU KENTTEN EKMEĞİNİ KAZANAN BİR ESNAFIM”

Mersin’de 26 yıldır esnaflık yaptığının altını çizen Kıratlı, “Bende sizlerden birisiyim. Bu kentte uzun yıllardır yani 26 yıldır esnaflık yapıyorum. Ekmeğimi doğduğum bu kentten kazanıyorum. İşyerim hala açık ve beni tanıyanlarınız çok iyi biliyor. Birçoğunuz işyerime geldiniz ve ben birçok kez bu pazardan alışveriş yaptım. Ortada bir cenaze varsa el birliğiyle bu cenazeyi ortadan kaldırmamız lazım. Buradan diğer milletvekillerine sesleniyorum. Esnafın sorununa kimse kulak tıkamasın. Bu sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“SİYASİ KİMLİKLERİMİZİ BİR KENARA BIRAKALIM”

“Biz milletvekillerinin asli görevi seçildikleri kente hizmet etmek ve yatırımların önünü açmak” diyen Kıratlı, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Mesele Mersin’e yapılacak yatırımlar ve Mersin’in sorunları olunca siyasi partisi ne olursa olsun ortak paydada buluşmalıyız. Mersin’in 13 tane milletvekili var. Söz konusu Mersin olunca hepimiz siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakmalıyız. Buradaki esnaf için çözüm üretmek zorundayız. Eğer niyetiniz halis ise gelin bu sorunu el birliğiyle çözelim.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu